A daphnomantia, vagy babérjövendölés az ősi tűzjóslás egyik formája, elnevezését Daphnéről, a mitológiai nimfáról kapta, aki - az őt szerelmével üldöző Apolló elől menekülve - anyja, Gaia istennő segítségével babérfává változott.

A lusta, dicsekvő, erőszakosan dongó, agresszív darazsat szívesen állítják szembe a szorgalmas, munkás, szerény, békés méhvel.

A daru nemcsak a hosszú élet, az éberség és a bölcsesség jelképe, hanem a hűségé is. Japánban a darut, mint tiszteletreméltó Urat említik.

A nálunk török szilvának is nevezett datolya a datolyapálma gyümölcse. Alakra a szilvánkhoz hasonló, a színe zöld, sárgásbarna vagy barna, a puhasága meg az íze nagyon különböző. Eddig csak kellemes csemegének ismertük, nem is tudtuk róla, milyen gyógyhatása van.

Az emberek szemében talán a legszimpatikusabb állat, a szüntelenül mosolygós képű delfin. Sok történet maradt fenn róluk, amint kimentik a fuldoklókat, vagy a hajókat helyes irányba navigálják. Arisztotelész, Aiszóposz, Hérodotosz, ifj. és id. Plinius és más ókori görög szerzők, elismeréssel írtak a hajótörötteket kimentő delfinekről. Már az ókorban halálbüntetéssel lakolt az, aki megölt egy delfint.